- 250 gram courgette in blokjes van 1 cm
- 4 wortelen in blokjes van 1 cm
- 1 grote ajuin, gesnipperd
- 2 teentjes look, fijgehakt
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blik kikkererwten
- 250 ml groentenbouillon
- 1 eetlepel olijfolie, zwarte peper, zout, kaneelpoeder en eventueel gemberpoeder, platte peterselie
- couscous 120 gram voor 2 personen
Stoof ui en knoflook glazig in 1 eetlepel olijfolie en voeg er dan de courgette en wortelblokjes aan toe en bak ze samen nog 5 minuten.Giet dan de groentenbouillon erbij en voeg ook de rozijnen, kruiden, kikkererwten en tomaten toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager met een deksel op de pot en laat nog 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn (af en toe roeren).
Bereid ondertussen de couscous: breng een maatbeker (250 ml) gezouten water aan de kook en giet over dezelfde hoeveelheid (maatbeker) couscous. Dek af en laat 5 minuten staan vooraleer op te dienen samen met de groentensaus. Afwerken met platte peterselie.