- oud brood
- tomaten of kerstomaten
- artisjokharten (bokaal)
- zakje (luie wijven) sla
- 3 lente-uitjes en 1 teentje knoflook
- 1 of 2 blikjes sardienen "cocagne" zonder vel of graten in olijfolie
- balsamico-azijn en sap van 1/2 citroen
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd het brood in blokjes van 2 tot 3 cm en doe in een ovenschaal of op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie van een blikje sardienen. Zet 5 minuten in de oven en laat bakken tot ze goudbruin zien; haal eruit en zet opzij.
Snijd de tomaten en de artisjokharten in hapklare blokjes en hak de lente-uitjes fijn.
Maak nu de dressing: pel het teentje knoflook en plet het met wat zout in een vijzel, doe hierbij de rest van de olie, de azijn en het citroensap.
Schik de sla in een kom, doe alle groenten erop en ook de sardienen, overgiet met de dressing en meng het gebakken brood eronder.
Doe er nog wat peper van de molen over en 't is klaar!