voor 4 personen
- 1 zakje rijst van 125 gram
- 8 wortelen, in fijne schijfjes of kleine blokjes gesneden
- 200 gram diepvrieserwten
- 1 blikje mais
- 1 ajuin, fijn gesnipperd
- 2 eetlepels olie, peper en zout
- 6 eieren
Kook de rijst gaar. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ajuinsnippers, voeg dan de wortelen toe en laat deze al roerend een 7-tal minuten bakken. Doe de diepvrieserwten erbij (je kan ze eerst even blancheren in het kokend water van de rijst) en ook het blikje mais en meng er dan ook de gekookte rijst onder. Deze groentenrijst kan je zo eten met een stuk vlees of vis maar je kan er ook "Chao Fan" (gebakken chinese rijst) mee maken.
Kluts en roer de eieren. Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de eieren heel even tot ze beginnen te stollen en roer er dan de groentenrijst onder en laat alles goed doorwarmen.