Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Citroenkaastaart

Citroenkaastaart

Ontbijten 16 mei 2016

- 2 onbehandelde citroenen

- 1 bakje blauwe bessen

- 500 g plattekaas

- 250 ml lichte room 20%

- 100 g suiker

- 1 pakje vanillesuiker

- 5 blaadjes gelatine

- 1 pak lange vingers

Schik de lange vingers op de bodem en langs de zijkanten van een glazen schaal. Klop de room stijf met de suiker en de vanillesuiker. Schep er de plattekaas door. Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp uit. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit de vruchten. Verwarm het citroensap en los er de gelatine in op. Laat wat afkoelen en meng door de kaascrème, samen met de geraspte citroenschil. Even de crème in de koelkast wat laten opstijven (10 minuten) vooraleer op de vingerkoekjes in de schaal te scheppen. Vervolgens de taart nog 4 uur in de koelkast laten opstijven. Versieren naar keuze met blauwe bessen.