Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Pastasaus met courgettes en ui

Pastasaus met courgettes en ui

Hoofdgerechten 27 juli 2015

 

Was 2 courgettes en snijd aan beide uiteinden een kapje af. Halveer in de lengte en snijd ze in plakjes van 1/2 cm dik.Neem een grote ui en snijd deze in kleine blokjes. Verwarm 1 eetlepel olijfole en 1 eetlepel boter in een pan en voeg ui en courgettes toe. Laat gaarstoven in 15-20 minuten op een zacht vuurtje met het deksel schuin op de pan zodat de stoom kan ontsnappen. Schep regelmatig eens om en haal, als er veel stoom vrijgekomen is, de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Als de courgettes integendeel te droog lijken moet je de pan goed afsluiten en het vuur lager zetten. Voeg zout en kruiden naar smaak toe als de courgettes gaar zijn en meng grondig. Voeg 100 ml kippebouillon toe en 200 ml light room en laat even doorkoken. Opdienen met pasta en gebakken kip of kalkoengebraad. (Ook lekker met aardappelen en gebakken visfilets.)