- 1 kg wortelen
- 2 dl versgeperst sinaasappelsap
- 2 eetlepels honing
- 2 eendenborstfilets
- 2 eetlepels amandelschilfers/poeder
- 2 dl kippenbouillon
Schrap de worteltjes, snij ze in staafjes en breng ze in het sinaasappelsap aan de kook tot ze gaar zijn en het sap voor 2/3 ingekookt is. Voeg dan de honing toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Zet de oven voor op 160°c (hetelucht).
Snij het eendevel ruitvormig in en kruid met peper en zout. Bak het vlees in een hete pan, zonder vetstof, op de velkant gedurende 5 minuten en schroei dan ook de andere kant dicht.
Neem een ovenschotel, leg de eendenborsten erin en bestrooi met amandelschilfers en amandelpoeder. Zet 15 minuten in de oven. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten. Het vet giet je uit de ovenschotel maar de aanbaksels roer je los met de kippenbouillon. Laat even inkoken tot gewenste sausdikte (indikken met maizena kan ook) en dan nog afkruiden met peper en zout.
Hiebij kunnen gekookte aardappelen (corne de gatte op de foto) of (broccoli)puree.