Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Venkelmacaroni met ham en kaassaus

Venkelmacaroni met ham en kaassaus

Hoofdgerechten 26 september 2017

- 800 gram venkel, in stukken gesneden (als je dit niet lust kan je het vervangen door witte kool)

- 250 gram penne (of andere korte pasta)

- 2 el margarine

- 3 el bloem

- 1/4 l halfvolle melk

- 200 gram ham, in reepjes gesneden

- 100 gram geraspte light kaas

Venkel (of witte kool) stomen of in water met zout ongeveer 10 minuten koken, daarna afgieten maar het kookvocht bewaren.

Pasta beetgaar koken. Oven voorverwarmen op 200 graden.

In een steelpan de vetstof smelten, bloem toevoegen en 3 minuten zachtjes laten bakken terwijl je roert met een garde. De melk toevoegen samen met 150 ml kookvocht van de venkel en roeren ttot een gladde saus. Ham en 50 gram kaas toevoegen. Venkel en pasta door elkaar mengen en in een ovenschaal scheppen.

Saus over de venkel en de pasta gieten en bestrooien met 50 gram graspte kaas, 10 à 15 minuten laten gratineren in de oven.