Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

gebakken komkommer

gebakken komkommer

Hoofdgerechten 24 augustus 2017

- 1/2 komkommer per persoon

- rode ajuin

- olijfolie, peper en zout (dille past er ook bij)

Was de komkommers en verwijder het uiteinde waar de steel zat, snijd ze overlangs in 4 (zaadlijsten kan je verwijderen als je moeilijk komkommer verteert) en dan in blokjes en snijd ook de rode ajuin  overlangs in 4 en dan in in schijfjes. Stoof eerst de ajuinstukes enkele minuten in de olijfolie en voeg dan de komkommer erbij. 5 minuten laten bakken en afkruiden met peper en zout (eventueel ook dille erop strooien).

Zelfs mensen die geen rauwe komkommer lusten houden vaak wel van gebakken komkommer!

Lekker met een stukje gebakken vlees of vis (op de foto met een kalkoenlapje) en gekookte aardappelen.