- tonijn uit blik op eigen nat: ongeveer 120 gram per persoon
- gekookte aardappelen: 150 gram per persoon, in plakjes gesneden
- gekookte prinsessebonen: 150 gram per persoon
- artisjokharten uit een bokaal (niet in olie): 2 per persoon, in stukjes gesneden
- tomaat, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden: 1 per persoon
- kropsla, gewassen en in stukjes gesneden
- enkele zwarte olijven per persoon
- 1 hardgekookt ei per persoon, gehalveerd
- 1 pijpajuin per persoon, gesnipperd
- dressing: mayonaise, griekse yoghurt, wittewijnazijn, mosterd, peper en zout
Doe voor 4 personen 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 koffielepels mosterd en 3 eetlepels wittewijnazijn in een kom, kruid met peper en zout en klop tot een dressing.
Meng de pijpajuintjes, de aardappelschijfjes en de artisjokharten met de dressing en roer er dan voorzichtig de tonijn, eieren, prinsessebonen, tomaten, olijven onder. Serveer op sla.