Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Chili con carne

Chili con carne

Hoofdgerechten 28 mei 2017

- 400 gram américain natuur (=gemalen biefstuk)

- 1 rode ui

- 3 teentjes look

- 2 eetlepels tomatenpuree

- 1/2 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt

- 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel komijn, 3 takjes tijm

- 800 gram tomatenblokjes (blik)

- 1 dl vlees- of groentenbouillon

- 200 gram kleine rode kidneybonen, voorgekookt (blik)

- 300 gram mais (blik)

Snipper de ui en de knoflook fijn en stoof ze aan in een eetlepel olie. Doe het gehakt erbij, roer om en laat goed rul bakken.

Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door mekaar. Voeg ook de rode peper, de oregano, komijn, tijm, peper en zout toe en meng.

Bevochtig met de tomatenblokjes en de bouillon, zodat alles mooi onder staat en laat op een zacht vuurtje 5 minuten pruttelen.

Meng de bonen en de mais eronder en laat nog 20 minuten verder pruttelen, of tot al het vocht verdampt is.

Serveer in een tortilla met brocamole (zie recept op deze blog bij "slaatjes") en stukjes avocado.