Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Kip met prei-currysaus

Kip met prei-currysaus

Hoofdgerechten 23 mei 2017

- 2 grote of 3-4 kleine preistengels (zonder het donkergroene gedeelte)

- 1 jonagold appel

- 1 theelepel indische kruidenmengeling (curry-poeder)

- 200 ml light room

- 4 kipfilets

- 250 gram zilvervliesrijst

Snijd de preistengels overlangs in 4 en dan in stukjes van 1/2 cm, ook de appel in fijne stukjes snipperen.

Stoof het wit van prei aan in een eetlepel margarine en laat onder deksel op een laag vuur 5 minuten zacht stoven (prei moet niet verkleuren dus niet bakken!) en dan de stukjes appel toevoegen en nog 5-10 min verder laten stoven.

Als de prei en de appel zacht zijn het currypoeder eronder roeren en even laten meebakken zonder deksel, ook de room toevoegen en laten doorwarmen. Afkruiden met peper en zout.

Ondertussen de rijst (1 portie=62,5 gram droog gewicht per persoon) koken zoals aangegeven op de verpakking en de kipfilets bakken.