Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Waterzooi met groene asperges

Waterzooi met groene asperges

Hoofdgerechten 20 mei 2017

- 1/2 kipfilet per persoon

- voor de bouillon om de kip te garen: 1 ui, 2 wortelen, 2 takjes selder, 1 kruidentuiltje, peper en zout

- voor de groentengarnituur: 4 wortelen, 1 preistengel, 1/2 venkel, 8 groene asperges

- voor de afwerking: 1 eeetlepel maizena, 2 dl light (5%) room

Maak eerst een basisbouillon om de kip in te garen; doe de ongesneden groenten in een kookpot samen met het kruidentuiltje en zet alles net onder water. Breng aan de kook en voeg dan de kipfilets toe, laat 20 tot 25 minuten sudderen terwijl je regelmatig afschuimt.

Ondertussen snijd je de groenten voor het garnituur in julienne en snijd je de aspeges overlangs schuin maar de toppen houd je heel op 2,5 cm.

Haal de kip uit de pot en houd warm in aluminiumfolie of in een oven van 65 °C. Zeef dan het kookvocht van de kip en breng dit opnieuw aan de kook. Gaar de asperges en de groentejulienne apart in het kookvocht en houd de garnituren dan warm in een oven van 65°C. Zeef het kookvocht, breng opnieuw aan de kook en bindt met maizena. Op smaak brengen met peper van de molen en room toevoegen en dan ook de groentengarnituur eronder roeren. 

De kipfilets in stukken snijden en in diepe borden schikken (1/2 filet/pp), de saus met de groenten erover scheppen en versieren met gesnipperde peterselie. Serveren met een aardappel in de schil of met donker boerenbrood.