Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Zeewolf in het groen

Zeewolf in het groen

Hoofdgerechten 2 mei 2017

- 200 gram zeewolffilet per persoon

- 6 (of meer) groene asperges (vers of diepvries) per persoon

- 1/2 stronk broccoli per persoon

- fijngesnipperde basilicum (vers of diepvries)

- versgemalen zwarte peper en zout

- boter en (basilicum)olijfolie

Breek het onderste stuk van de groene aserges af (als je verse gebruikt) en verdeel de broccoli in roosjes, de stam kan je ook gebruiken als je hem schilt en dan in blokjes snijdt. Blancheer de groente 8 minuten in gezouten kokend water (of stomen gaat ook).

Laat de asperges goed uitlekken op keukenpapier en besprenkel ze met een eetlepel olijfolie en grill ze dan in een hete grillpan, afkruiden met peper en zout. De broccoli ook laten uitlekken en dan eventjes opbakken met een eetlepel olijfolie en afkruiden (je kan ook basilicum-olijfolie gebruiken).

Bak de zeewolffilet goudbruin aan beide kanten in de helft boter en de helft olijfolie en kruid met peper en zout en bestrooi met basilicum.

Schik de asperges en de broccoli samen met de zeewolffilet op de borden en versier met basilicumblaadjes.