- 1 ui, fijngehakt
- 2 dikke stengels bleekselderij met blad, fijngehakt
- 2 wortelen, grof geraspt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 475 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 2 eetlepels verse of diepvries gladde peterselie, gehakt
- verse of gedroogde rozemarijn en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 375 gram penne
- 200 gram gerookte baconreepjes (Herta)
Verhit 2 eetlepels olie in een grote braadpan en bak ui, wortel, bleekselder en knoflook ongeveer 10 minuten op een middelmatig vuur, tot ze zacht zijn. Voeg de kikkererwten, rozemarijn en 1 koffielepel zout toe. Druk het merendeel van de kikkererwten fijn met een stamper of vork, laat een handvol heel. Roer en 300 ml vers water door en laat dit 10 minuten sudderen tot de smaken vermengd zijn en zich een saus heeft gevormd. Kook intussen de penne al dente in ruim gezouten water. Laat de pasta uitlekken en doe de pasta, terwijl die nog nat is, in de pan met de kikkererwten. Verhit nog een eetlepel olie in een bakpan en bak hierin de baconreepjes, laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Doe de peterselie bij de pasta en meng alles goed door elkaar, voeg als dat nodig is wat kookvocht van de pasta toe om de saus smeuig te maken en proef of er nog peper of zout in moet. Strooi de baconreepjes over de pasta en ook nog wat peper van de molen.