Dit is een gemakkelijk recept voor bij gegrild vlees of vis of bij barbecue; je kan het warm of koud eten en het is ook lekker de dag nadien, bijvoorbeeld koud met een blikje tonijn of zalm en wat sla.
Neem 3 venkelknollen, 3 rode paprika's, 3 aubergines, 3 rode uien en 1 bol knoflook. Een hele bol knoflook lijkt veel maar eenmaal uit de oven krijgt knoflook een hele milde smaak, je hoeft ze niet te schillen, ook niet voor het opdienen. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de venkel bij en verwijder taai lijkende buitenbladeren, snijd ze overlangs in 8 stukken-elk stukje blijft heel dankzij het stukje worteluiteinde. Stoom of blancheer ze 8 minuten, tot ze zacht maar niet papperig zijn. Giet ze af en dep ze goed droog met keukenpapier. snijd de paprika's in stukken en verwijder de zaadjes en de steelaanzet. Snijd ook de aubergines in stukken. Schil de uien en snijd ze net als de venkel in achten. Bestrijk alle groenten met olijfolie, leg ze in een braadslee en zet 20 minuten in de oven. Haal de braadslee uit de oven, verdeel de knoflook in tenen en doe ze ongeschild in de braadslee, keer de andere groenten eens om en zet ze weer in de oven nadat je de temeratuur verlaagd hebt tot 175 °C en laat ze gaar en hier en daar bruin worden: nog 15-20 minuten. Doe ze in een schaal, besprenkel met witte balsamico-azijn, bestrooi met gescheurde basilicumblaadjes en voeg zout en peper naar smaak toe.