Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Kalkoengebraad met mosterdsaus

Kalkoengebraad met mosterdsaus

Hoofdgerechten 2 januari 2017

- 150 gram kalkoengebraad per persoon (vb. 600 gram voor 4 personen)

- 200 gram prinsessenbonen per persoon (800 gram voor 4)

- 200 gram aardappelen per persoon (800 gram voor 4)

- 2 rode ajuinen, in maantjes gesneden

- 150 ml kippebouillon

- 150 ml light room 5 %

- 1 dikke koffielepel mosterd

Het kalkoengebraad kruiden met peper en zout en aanbakken in een eetlepel boter. Ondertussen de oven voorverwarmen op 175 °C.

Leg het gekorste gebraad in een ovenschaal en overgiet met de bakboter, schik er de partjes rode ui bij en kruid af met peper en zout en sprenkel nog wat olijfolie erover en zet de ovenschotel voor 25 minuten in de oven.

Kook de aardappelen 20 minuten in lichtgezouten water en stoom of kook de prinsesseboontjes gedurende 12 minuten.

Giet de kippebouillon in de pan bij de aanbaksels van het kalkoengebraad en laat opkoken zodat je de aanbaksels kan losroeren met een klopper, zet het vuur dan lager en doe de light room en de mosterd erbij om de saus af te werken. Bijkruiden met peper (en zout)