- 375 g speltpasta Soubry
- 1 stronk broccoli, verdeeld in roosjes
- 100 g baconreepjes Herta
- 8 trostomaten
- 2 potjes van 275 g geitenkaas of feta in kruidenolie
- basilicum en/of oregano
- geraspte parmesaanse kaas
Snij de tomaten in maantjes en bedek er de bodem van een ovenschotel mee. Kruid met basilicum en/of oregano en giet het potje kaasblokjes (met de olie) over de tomaten.Dek de schotel af met alu-folie en zet 20 minuten in de oven op 180°C en vervolgens nog eens 20 minuten op 130°C zonder alu-folie.
Kook ondertussen de pasta met de broccoli al dente en bak de baconreepjes in een beetje olie in een anti-kleefpan. Laat de pasta en de broccoli uitlekken en bak ze dan even mee op in de pan met de baconreepjes, goed afkruiden met peper en zout.
Schep een portie broccoli-pasta met baconreepjes op een bord en oversaus met de ovenbereiding; rasp er om af te werken nog wat parmesaanse kaas over.