Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Broccoli-pasta met tomaten en kaas uit de oven

Broccoli-pasta met tomaten en kaas uit de oven

Hoofdgerechten 14 oktober 2016

- 375 g speltpasta Soubry

- 1 stronk broccoli, verdeeld in roosjes

- 100 g baconreepjes Herta

- 8 trostomaten

- 2 potjes van 275 g geitenkaas of feta in kruidenolie

- basilicum en/of oregano

- geraspte parmesaanse kaas

Snij de tomaten in maantjes en bedek er de bodem van een ovenschotel mee. Kruid met basilicum en/of oregano en giet het potje kaasblokjes (met de olie) over de tomaten.Dek de schotel af met alu-folie en zet 20 minuten in de oven op 180°C en vervolgens nog eens 20 minuten op 130°C zonder alu-folie.

Kook ondertussen de pasta met de broccoli al dente en bak de baconreepjes in een beetje olie in een anti-kleefpan. Laat de pasta en de broccoli uitlekken en bak ze dan even mee op in de pan met de baconreepjes, goed afkruiden met peper en zout.

Schep een portie broccoli-pasta met baconreepjes op een bord en oversaus met de ovenbereiding; rasp er om af te werken nog wat parmesaanse kaas over.