Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Soffritto

Soffritto

Hoofdgerechten 27 juli 2015

- een gelijke hoeveelheid witte selder, wortel en ui in blokjes

- 1 eetlepel olijfolie

- Italiaanse kruiden 

- tomaten: vers of uit blik of tomatenpuree of passata of een mengeling van deze naar keuze

Soffritto is de basis voor een authentieke Italiaanse pastasaus, wortel en selder zorgen voor een juiste smaakbalans.

Gelijke delen wortel en witte selderstengels, overlangs in 2 helften gesneden en vervolgens in fijne plakjes samen met een gesnipperde (rode) ui laten gaarstoven in 1 eetlepel olijfolie.

Voor de liefhebbers wat gehakt bakken in een aparte pan en toevoegen bij (een deel) van de groenten.

Verder afwerken met tomatenpuree, een blik gepelde tomaten of passata en Italiaanse kruiden en nog een half uur laten sudderen op een laag vuur.

Serveren met (volkoren)pasta