- 250 g groene Le Puy linzen (80 g per persoon als hoofdmaaltijd)
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblaadje
- sap en geraspte schil van 1 biocitroen
- 400 g kerstomaatjes, in 2 gesneden
- 2 puntpaprika's, in blokjes gesneden
- 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
- 1 rode ui, in stukjes gesneden, laten marineren in balsamico-azijn en zout gedurende 1/2 uurtje
- 200 g fetakaas
- olijfolie, peper en zout
Giet de linzen in een zeef en was ze onder koud stromend water. Pel de knoflooktenen en doe de linzen samen met het laurierblad, de geraspte citroenschil en het citroensap, de knoflook en wat zout in een kookpot. Overgiet met water tot ze 2 cm onderstaan en breng aan de kook; laat 30 minuten koken tot ze zacht zijn en het kookvocht zo goed als opgenomen is. Als er te weinig water in de pot is mag je er gewoon wat bijdoen.
Schik de kerstomaten en de paprikablokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie; kruid met peper en zout en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Doe de gare linzen in een kom en voeg er de peterselie en de rode ui bij samen met de marinade, meng grondig. Verkruimel de fetakaas erover en leg er de ovengroenten bij, afkruiden met peper, zout en eventueel nog wat olijfolie.