- 200 g couscous
- 200 ml groentefond
- 500 g kipfilet in blokjes
- 1 granaatappel
- 1 blik ananas op eigen sap
- 4 pijpajuintjes
- 1 handvol platte peterselie of koriander, fijngehakt
- 4 eetlepels walnoten, grof gehakt
- 2 eetlepels rozijntjes laten wellen in ananassap
Doe de couscous in een kom, breng de fond aan de kook en giet dit over de couscous. Zet er een deksel of een bord op en laat 5 minuten wellen, daarna goed omroeren met een vork en laten afkoelen. Kipblokjes kruiden met kipkruiden en gaar bakken in olijfolie (10 minuten). Laat afkoelen. Meng de couscous met de ananasstukjes, pijpajuin, peterselie of koriander, walnoten en rozijnen. Besprenkel met olijfolie, citroensap, ananassap en kruid af met peper en zout. Dresseer op een bord en schep er wat kipblokjes en granaatappelpitjes bovenop. Serveer de salade eventueel in blaadjes ijsbergsla.