Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Plantaardige chocomousse

Plantaardige chocomousse

Ontbijten 13 mei 2016

- het bewaarde sap van een blik kikkererwten (ongeveer 150 g)

- 150 g pure chocolade

- 60 ml rijstmelk (Provamel Bioplanet Colruyt)

- 1 à 2 el (riet)suiker

Versnijd de chocolade fijn op een plank en laat vervolgens langzaam smelten in een kookpot met de plantaardige melk. Weeg 150 g kikkererwtensap af en klop dit op met de electrische mixer tot de bereiding stevig is (conistentie van eiwit), blijf stevig opkloppen terwijl je er de suiker aan toevoegt. Voeg er voorzichtig in verchillende keren de lauwe (laten afkoelen!) gesmolten chocolade met rijstmelk aan toe met een spatel. Giet in glaasjes en laat in de koelkast opstijven.