- 4 grote rode paprika's
- 2 cm gember
- 250 ml groentebouillon
- 150 ml amandelroom (Ecomil cuisine amandel bij Bioplanet Colruyt)
- 1 el olijfolie en 1 el korianderzaadjes en 10 sprietjes bieslook en korianderblaadjes
Was de paprika's, snijd ze in 4 en verwijder steel en zaadlijsten, vervolgens in kleine stukjes snijden. Schil de gember en hak hem fijn. Verhit de olie en laat er de gehakte gember 3 minuten in zweten samen met de geplette korianderzaadjes. Voeg hierbij de paprikablokjes en laat 8 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuurtje, roer af en toe eens om. Giet er de bouillon en de room bij en kruid met peper en zout. Laat opkoken en 10-15 minuten verder sudderen. Mix fijn. Schenk in kleine kommetjes/glaasjes die je eerst wat laat afkoelen en vervolgens in de koelkast zet. Zet er voor het serveren wat bieslook in en eventueel korianderblaadjes of een beetje ricotta.