- 10 spruitjes, gehalveerd en in dunne plakjes
- 100 g baconreepjes (Herta)
- 250 g oesterzwammen, grof gescheurd
- 25 g pijnboompitten
- 1/4 rode ui, fijngehakt
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- versgemalen zwarte peper, fleur de sel en agavesiroop
Rooster de pijnboompitten op laag vuur tot ze goudbruin zijn (3 minuten), blijf omroeren. Bak de baconreepjes knapperig met een eetlepel olijfolie (2 minuten) en voeg dan de champignons toe. Bak tot ze kleur krijgen en voeg dan een eetlepel hazelnootolie toe om de spruitjes en de rode ui mee te bakken. De ui en de spruitjes moeten hun kleur behouden en er niet verwelkt gaan uitzien! Werk af met de azijn, peper, zout en een straaltje agavesiroop. Voeg de pijnboompitten toe en serveer (hier met tortellini, maar kan ook bij een stukje gebakken kip).