- 2 broccoli's, in kleine roosjes verdeeld
- 1 rood pepertje, zonder pitjes en fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 4 ansjovisfilets in olijfolie (blik)
- 300 g penne voor 4 personen (penne al nero di seppia, dit zijn penne zwart gekleurd met inktvisinkt)
- 1 eetlepel olijfolie
- zwarte peper en zout
- parmezaanse kaas, geraspt
Verhit een eetlepel olijfolie en bak het pepertje, de knoflook en de ansjovisfilets, tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de broccoliroosjes en een beetje water toe en kruid met zwarte peper. Dek af en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur tot de broccoli gaar is. Kook ondertussen de pasta al dente en giet af. Meng de pasta onder de saus en voeg nog enkele eetlepels kookvocht van de pasta toe. Werk af met peper van de molen en geraspte parmezaan.