Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Zalmpakje met broccoli en tomaat

Zalmpakje met broccoli en tomaat

Hoofdgerechten 13 augustus 2015

zalmpakje voorbereiden

- 4 zalmfilet porties van 175 gram

- 4 sneetjes gerookte zalm ter grootte van de zalmfilets

- 4 tomaten

- 1 broccolistronk, in roosjes verdeeld

- 200 ml light room

- mosterd

- peper en zout

- 4 vellen alu-folie

Stoom of kook de broccoliroosjes in 6 minuten gaar en laat dan uitlekken. Ontvel de tomaten, je hebt 2 tomaten in schijfjes nodig en 2 tomaten in blokjes. Leg op elk vel alu-folie een zalmportie die je kruidt met peper en zout en dan bestrijkt met mosterd. Hierop komen enkele schijfjes tomaat, dan afdekken met gerookte zalm en 2 eetlepels light room over elke zalmportie gieten vooraleer de pakjes te sluiten. De zalmpakjes gaan voor 30 minuten in een heteluchtoven op 180°C. Ondertussen warm je de rest van de light room op, samen met 2 eetlepels mosterd (of minder, naar smaak). De broccoliroosjes en de blokjes tomaat + eventuele overschot van schijfjes tomaat laten doorwarmen in deze saus, afkruiden naar smaak met peper en zout. Als de pakjes uit de oven komen kan je het vocht in de pakjes bij de broccoli voegen.

 zalmpakje alu