- 1 rode ui of 2 sjalotten
- 3 stengels witte selder in stukjes van 1/2 cm gesneden
- 300 gram risotto rijst (arborio)
- 1 liter kippen-of groentenbouillon (water waarin 2 bouillonblokjes opgelost zijn)
- 1 teentje (verse) look
- 300 gram artisjokharten (diepvries)
Stoof de ui en de selder halfgaar in 2 eetlepels plantaardige olie en laat dan de rijst ook eventjes meestoven. Voeg een pollepel bouillon toe en roer tot de rijst het vocht geabsorbeerd heeft; vervolgens voeg je een volgende pollepel toe en herhaalt dit tot alle bouillon door de rijst opgenomen is: dit proces duurt ongeveer 20 minuten. Stoof ondertussen de fijngenipperde look aan in 1 eetlepel plantaardige olie samen met de diepgevroren artisjokharten, breng op smaak met peper en zout en roer ze onder de risotto. Op de foto met een gebakken varkensmignonet maar even goed bij vis, gevogelte of kalfsvlees.