Menu Dr. Depoorter
Zoek
Dokter Depoorter
Medische Dieetpraktijk

Zalm met sinaasappel en Linzenslaatje

Zalm met sinaasappel en Linzenslaatje

Hoofdgerechten 23 juli 2015

 

zalm met sinaasappel en linzenslaatje

Linzensalade

Breng 3 volumes water met 1 volume linzen (250g) aan de kook en kook in 20 minuten gaar op een zacht vuurtje. Giet ze af en zet ze apart in een grote kom. Snipper een kleine rode ui en laat marineren in een mengsel van 4 eetlepels citroensap met 2 eetlepels olijfolie en een mespunt grof zeezout. Halveer 250 g cherrytomaten en vang het sap op, doe ze samen met de ui-marinade bij de warme linzen en bestrooi met fijngehakte peterselie of bieslook. Breng desgewenst verder op smaak met nog wat zout, citroensap of olijfolie. Laat een half uurtje rusten en serveer op kamertemperatuur; overschot is de volgende dag ook nog lekker met wat sla!

Zalm met sinaasappel

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 500 gram zalm in een ovenschaal. Schil een sinaasappel en snij in twee gelijke helften en vervolgens in fijne plakjes. Leg de sinaasappelplakjes dakpansgewijs op de zalm. Strooi er sesamzaadjes en tijm over en besprenkel met vloeibare honing. Plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit gerecht levert meer dan 100 % van je dagelijke behoefte aan vitamine D. Zalm is ook een bron van goede vetten waaronder omega 3 dat de vetverbranding stimuleert!

 

 

zalm met sinaasappel en linzenslaatje2zalm met sinaasappel en linzenslaatje3